Начало ММА Камару Усман е първият шампион от Нигерия в UFC
0

Камару Усман е първият шампион от Нигерия в UFC

Камару Усман е първият шампион от Нигерия в UFC
0

В подглавния двубой на UFC 235 най-голямата изненада за тази невероятна бойна гала вечер се случи. Нигерийския кошмар Камару Усман надделя над шампиона в полусредна категория Тайрън Уудли и записа името си в историята на UFC като първия шампион от Африка.

Усман доминираше Уудли в почти 18 минути от 25-минутната битка, а съдиите единодушно присъдиха победата за него с резултати 50-44, 50-44, и 50-45.

В началото на първия рунд нигериецът попадна в задушаваща хватка на американския си съперник, но успя да се освободи и започна да налага Ууди с лакти и колена. Най-силна бе доминацията на Камару във втория рунд. Всеки път, когато боецът от „American Top Team“ се опитваше да защити събарянията му, той „изяждаше“ коляно или лакът.

В третата част Усман нанесе зашеметяващите 19 поредни удара в трупа на Уудли. Доминацията на Нигерийският кошмар продължи и в последните две части, като непобеденият в последните си 15 мача боец не спря със събарянията и ударите в близка дистанция до самия край на шампионската битка.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.