Начало ММА Топ 5: Словестни схватки в UFC

Топ 5: Словестни схватки в UFC

Топ 5: Словестни схватки в UFC
0

Скандали, грубиянско поведение и обидни реплики – понякога ставаме свидетели на подобни сцени по време на пресконференциите и официалните интервюта около двубоите от UFC. Феновете се възмущават и дори сипят обвинения, че нещата са пресилени и фалшифи, но тяхната реакция също може би е леко престорена. Чисто и просто, защото равносметката показва друго – този вид шоу продава. Колкото и да ни се иска да го отречем, фактите са факти и това засилва интереса към самите срещи.

Макар и много от бойците да не възприемат това поведение, дори някои от звездите на UFC понякога се изкушават от размяна на словесни крошета. А причината е ясна: способността на една такъв разговор да привлече вниманието към самия мач.

Такива вербални битки извън октагона през годините са оставили своите ярки белези. Ще ви покажем 5 запомнящи се моменти от тях:

 

5. Вандерлей Силва

Грешка на езика понякога наистина може да изложи човек. В подобна ситуация за смях стана бразилският боец Вандерлей Силва през 2006 г. Той опита да предизвика Чък Лиддъл на бой. Разбира се, UFC режисира тази идея, като лично шефът на организацията Дейна Уайт влезе в Октагона по време на UFC 61 и даде микрофон на бразилеца. Силва първоначално благодари на промоутърите и феновете, каза традиционните реплики, че е там, за да даде най-доброто от себе си, за да се стигне до хвърлянето на ръкавицата: “I want to f–k… I want to fight with Chuck. F–k Chuck“ (в превод – „Искам да ч*кам … Искам да се бия с Чък. По дяволи те, Чък). Трибуните избухнаха в смях, Лиддъл влез в клетката и видимо не можеше да сдържи също смеха си.

 

4. Тито Ортиз срещу Кен Шамрок

Четиригодишното съперничество между Тито Ортиз и Кен Шамрок бе белязано с тотални крушения за Шамрок – и в октагона, и извън него. Американската ММА легенда загуби и трите мача срещу Ортиз с нокаут, като кой от кой бе по-смазващ. Самочувствието на Шамрок обаче бе сериозно накърнено и по друг един начин.

Едва ли има някой, който би запазил хладнокръвие когато чуе смехът и реакцията на Тито Ортиз по време на пресконференцията преди UFC40. Най-титулуваният ММА боец и най-гледан в история на UFC не сдържа своя подигравателен кикот при думите на Шамрок: „Ако бях на твое място, щях да се моля на Бог да съм готов за този мач. Ако не си, аз ще те бия, докато не умреш“. Ортиз го наблюдаваше с усмивка, облегнал се спокойно на своя стол. След като избухна в смях, Шамрок се вбеси и ритна стол, който прелетя в близост до него и отиде право в ръцете на Дейна Уайт.

3. Джордж Сейнт-Пиер

Джордж Сейнт-Пиер е от онези изключения, които няма как да пропуснем. Защото и в живота има джентълмени, които добре преценяват накъде да насочат усилията си. Канадският боец е от тези примери. Той отказа да прави сеири срещу Мат Хюджис. Последният го призова в Октагона веднага след победата си от UFC 63 над Би Джей Пен. Всъщност Пен замени именно контузения Сейнт-Пиер за този сблъсък. След края на срещата канадецът бе призован в клетката. Той дойде и спокойно каза: „Мат, поласкан съм, че искаш да се биеш с мен. Но аз не съм впечатлен от твоята форма и с нетърпение очаквам да се бия с теб в най-близко бъдеще“. След което се здрависа приятелски на два пъти с него за изненада на всички.

2. Конър Макгрегър срещу Еди Алварес

Всички знаем за темпераментния нрав на Конър Макгрегър. Ирландската ММА звезда е сред бойците, които най-често влизат в конфликти около двубоите от UFC. Неведнъж градусът на напрежение по време на пресконференция с негово участие се е покачвал високо. Един от най-ярките примери е преди сблъсъка му от UFC 205 срещу Еди Алварес. Макгрегър се появи с огромно закъснение и се появи в залата в типичния си арогантен стил, без намерение да се извини, а това вбеси неговият противник. След това ирландецът взе напитката на Алварес, а малко по-късно опита да хвърли и стол по него. Алварес отново поиска извинение от ирландеца, а той му отвърна: „Смучи тези големи ирландски топки“.

 

  1. Конър Макгрегър срещу Нейт Диаз

И отново Конър Макгрегър. Епична е враждата му с друга емблематична фигура от UFC – Нейт Диаз. Двамата, заедно със своите щабове, веднъж почти се сбиха – по време на пресконференция преди UFC 196. Тогава предимно се размениха словесни закани и псувни, а юмруците бяха по-скоро във въздуха. Не така обаче беше преди UFC 202. За пореден път Макгрегър закъсня за брифинга, Диаз понечи да си ходи, когато той все пак пристигна. Репликите не закъсняха, но в този случай полетяха и бутилки. Няколко души в залата бяха уцелени с тях. Свадата приключи при намесата на президентът на организацията Дейна Уайт, който всъщност прекрати събитието, а по-късно глоби солено и двамата бойци.