Начало ММА Джон Джоунс вече не е шампион на UFC!

Джон Джоунс вече не е шампион на UFC!

Джон Джоунс вече не е шампион на UFC!
0

Официално емблематичният боец Джон Джоунс вече не е шампион на UFC в лека тежка категория. Считаният за №1 в общата ранглиста на всички дивизии овакантява пояса, за да се качи при най-тежките.

„Боунс“ загатна за това свое решение по време на галата UFC 252, когато Стипе Миочич и Даниел Кормие определиха шампиона в тежка категория. След бойното шоу Кормие сложи край на кариерата си и така няма да гледаме трилогия между него и Джоунс.

„Тъкмо приключих разговора си с UFC. Потвърдих им, че овакантявам титлата в лека тежка“, суперзвездата написа в Twitter. „Вече официално можете да си правите сметки за пояса ми. Беше уникално приключение и благодаря на всичките си съперници до момента, на UFC и най-вече на феновете.“

Джон Джоунс: Ако Нгану не ме нокаутира в първия рунд, ще го победя

До скоро се считаше за напълно възможно Джон Джоунс да си търси късмета в друга организация.

След последната си победа над Доминик Рейес той обяви, че вече не намира интерес в дивизията, след като е победил всички сериозни имена. Целта му беше бой със Франсис Нгану. Няколко дни след изказването настъпи разрив в отношенията му с Дейна Уайт. Джоунс пожела повече пари, за да качи категория срещу най-опасния боец там.

Уайт обяви, че „Боунс“ е могъл да бъде ЛеБрон Джеймс на ММА, но изцепките му извън октагона са станали твърде много.

„Днес с UFC намерихме общ език. Преговорите за следващата ми битка – в тежка категория, вече започнаха. Стартирам качването на килограми“, написа още Джон Джоунс.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.