Начало ММА Джон Джоунс захапа Кормие

Джон Джоунс захапа Кормие

Джон Джоунс захапа Кормие
0

По всичко изглежда, че враждата между Джон „Боунс“ Джоунс и Даниел Кормие се възпламенява с нови сили, след като преди седмици стана ясно, че 2-кратният шампион на UFC в лека-тежка категория ще изтърпи 15-месечното си наказание със задна дата и ще може да се бие на UFC 230 на 3 ноември.

От тогава насам името на 31-годишният Джоунс се свързва с това на шампиона в лека-тежка и тежка категория на UFC -Даниел Кормие.

Двамата вече са се изправяли два пъти един срещу друг и двата пъти победител бе Джоунс, но втората му победа, която дойде през юли 2017 г. по-късно бе зачеркната заради проваления му допинг тест.

Самият Кормие сподели, че иска трети мач срещу Джоунс, но не така стоят нещата с Боунс:

„Вече съм постигнал всичко, що се отнася до мачовете ми с Даниел Кормие. Два пъти съм го побеждавал. Няма нищо лично в това, всичко е бизнес. Единственото лично е, че искам да съм велик. Това е.

Кормие се нуждае от още един мач с мен, за да бъде смятан за един от най-великите, аз вече съм там. А и имам достатъчно време пред себе си, за да се утвърдя“ каза Джоунс.

Той изказа и мнението си за това, че DC не спира да го нарича измамник, но бившият шампион има друга гледна точка:

„С тези си приказки той иска да прехвърли вината другаде. Иска да забрави факта, че го нокаутирах в последния ни мач. Това, което ми обясниха на мен е, че количеството стероиди, което е намерено в пробата ми се равнява на това да сложиш щипка сол в олимпийски басейн.

Не знам защо е ядосан на USADA. Не те го нокаутираха“, завърши с усмивка Джоунс.