Начало ММА Джордж Сейнт-Пиер слага край на кариерата си

Джордж Сейнт-Пиер слага край на кариерата си

Джордж Сейнт-Пиер слага край на кариерата си
0

Извънредни новини долетяха от Канада в последните часове.

По все още непотвърдена от самия него информация, утре сутрин канадско време едно от най-големите имена в света на смесените бойни изкуства – Джордж Сейнт-Пиер (26-2-0) ще сложи край на професионалната си състезателна кариера.

Това разкри канадският спортен журналист Беноа Беадоин.

37-годишният Сейнт-Пиер е двукратен шампион на UFC в полусредна категория и един път е бил временен шампион в същата дивизия. През 2008, 2009 и 2010-та година е определен за най-добър спортист на Канада.

За последно канадецът влезе в Октагона на 4 ноември 2017 г., когато победи Майкъл Биспинг и стана шампион в средна категория. Така той се превърна в четвъртия боец в историята на UFC,който е печелил пояси в две различни категории.

Най-вероятната причина, която бива изтъквана за пенсионирането на Сейнт-Пиер е провалените преговори за мач между него и шампиона в лека категория – Хабиб Нурмагомедов.

Ето какво сподели в едно от последните си интервюта бившият шампион:

„Винаги съм казвал, че това, което най-много ме вълнува е да съм пръв. Щом дадено нещо не може да се случи и хората почнат да се съмняват в мен…

Хабиб е много добър. Не мога да се сетя за по-добър човек и боец в момента, който да оставя такава следа в историята на спорта ни“, бяха част от думите на ‘GSP’.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.