Начало ММА Джордж Сейнт Пиер: Хабиб е най-добрият избор за двубой през 2019г.
0

Джордж Сейнт Пиер: Хабиб е най-добрият избор за двубой през 2019г.

Джордж Сейнт Пиер: Хабиб е най-добрият избор за двубой през 2019г.
0

Измина почти година от последния двубой на Джордж Сейнт Пиер и феновете на ММА вече се чудят, кога боецът ще стъпи отново в клетката. GSP сподели пред Ариел Хелуани, че вижда себе си в двубой през 2019г., ако е в добро здраве. Канадецът детронира Майкъл Биспинг през ноември, 2017г., но след като му бе открит язвен колит, Джордж предаде титлата и се фокусира върху възстановяването си.

Бившият шампион в полусредна категория не предизвика никого официално, но сподели, че най-важно за него е, опонентът му да предизвиква интерес и да е с нужния потенциал, за да бъде запомнен в спорта. Джордж заяви, че мач срещу Хабиб би бил интересен за него, но такава среща по-скоро няма да се организира от UFC.

„Има голям шанс да се бия през 2019г.“, коментира GSP за Ariel Helwani’s ММА Show.

Знам, че Хабиб е казвал преди срещата с Макгрегър, че иска да се бием. Не мисля, че UFC  ще искат да се бия за титлата в лека категория. Не биха искали, да побегна с още една титла.

Винаги съм казвал, че най-много ме вълнува, да направя нещо, което никой не е успявал да направи досега. Хабиб е непобеден и е страхотен шампион. Мисля, че това е най-добрият избор за двубой.“

Сейнт Пиер е сигурен, че не иска отново да се завърне като претендент за титлата. Боецът е заинтересован от двубои, които биха допринесли за наследството му в спорта.

„За това мачът с Биспинг беше различен – беше суперфайт. Това търся аз, не искам да се бия пет пъти, преди да достигна до голям мач. Искам големи мачове, не съм мотивиран да се връщам като претендент и да защитавам титла отново и отново. Не искам да лъжа и да се преструвам – не съм мотивиран за това“

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".