Начало ММА Джоунс няма намерние да се връща в полутежка категория
0

Джоунс няма намерние да се връща в полутежка категория

Джоунс няма намерние да се връща в полутежка категория
0

Хегемонът в полутежка категория в UFC Джон Джоунс заяви, че няма намерение отново да се състезава в тази дивизия. Той се готви за дебют в тежка категория. Към момента 33-годишният американец няма насрочен двубой.

„Знаех, че преминаването към тежката категория ще ми отнеме много време и затова освободих пояса. Не исках да съм от тези бойци, които бавят всички в дивизията. Имам чувството, че бях шампион толкова дълго време и унищожих толкова мечти. Сега е време някой друг да притежава този пояс“, заяви Джоунс пред „Bleacher Report“.

В UFC е имало бойци, които са държали два пояса едновременно, но според думите на „Боунс“, той не иска „да лъже“ феновете си и не смята да се върна отново при 93-килограмовите.

„Мисля, че е правилното решение за всички. Можех да постъпя егоистично и да задържа пояса, за да накарам всички да чакат. Не го направих. Нямам намерение да се бия отново в полутежка категория“

Според някои американски медии, Джон Джоунс ще се изправи срещу победителя от битката Миочич – Нгану 2.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.