Начало ММА Трансформацията на Джон Джоунс (СНИМКИ)
0

Трансформацията на Джон Джоунс (СНИМКИ)

Трансформацията на Джон Джоунс (СНИМКИ)
0

Преминаването на Джон Джоунс от лека тежка в тежка категория през тази година беше изненада за едни и дълго чакан преход за други, но за пореден път “Боунс” направи нещата по своя си начин.

По собствените му думи, всичко започва на 25 юли, когато седи на дивана у дома и един мач от подгряващите основното събитие на UFC хваща окото му. Доскорошният му съперник в дивизията Александер Густафсон дебютира при най-тежките срещу Фабрицио Вердум.

Срещата, обаче, не продължи дълго и опитният Вердум я приключи със събмишън още в първия рунд.

“Густафсон не го направи по правилния начин. Само защото си качил някой и друг килограм, не означава, че си готов да се състезаваш с тези момчета, които са родени така. Трябва ти време, да откриеш тялото си, да усетиш краката си, скоростта, собственият си ритъм. И тогава да влезеш в октагона”.

Три седмици по-късно “Боунс” оваканти пояса си в лека тежка категория, за да покаже на конкуренцията как се прави преходът към най-тежките. Вече три месеца той тренира здраво, като е качил близо 10 кг, но изглежда не възнамерява да спира до тук. На разположение има екип от трима треньори по физическа подготовка, с които работи по шест дни в седмицата, адаптира уменията си към новото тегло, за да наложи доминацията си. 

“За мен усещането е напълно различно. Никога не съм тренирал между мачове. Позволявах си да стана дебел. А сега тренирам, без изобщо да имам двубой, напълно различно е. Показва зрялост и колко много искам да успея. Опитвам се изцяло да се променя. Има момчета, които са много по-големи от мен. Но аз не спирам. Трябва да посветя целия си живот на този проект. Изцяло съм му отдаден”.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.