Начало ММА Джу джицу легенда дебютира в ММА
0

Джу джицу легенда дебютира в ММА

Джу джицу легенда дебютира в ММА
0

Една от най-добрите състезателки по бразилско джу джицу за всички времена – Ханете Стаак ще се пробва в ММА.

41-годишната бразилка, която между 2002 г. и 2011 г. има 7 световни титли, вече е започнала подготовка в родината си и от близо два месеца тренира в “Нова Униао”.

“Реших да направя нещо, за да предизвикам себе си. След като вече имам няколко титли в джу джицу, но-ги и ADCC, не виждам много логика да се пускам в нови подобни турнири, освен за супермачове. Дойдох в Бразилия, за да тренирам с приятел и тази възможност ми се откри. Винаги съм искала да направя нещо такова, но преди години ММА при жените не беше особено популярен спорт. Животът ме насочи по нов път на обучение, имам собствена зала и тренирам други хора. Но след като си помислих хубаво, смятам, че това е добро предизвикателство”, заяви Стаак.

Все още бразилката няма официална дата са своя дебют, но се надява той да се състои в средата на 2021 г., като вече е получила предложение да се бие в събитие на Shooto Brasil.

“Точно това искам, да се предизвикам в нещо различно, затова реших да направя ММА двубой през тази година. Трябва да поработя по уменията си в бокса и кикбокса, ще се фокусирам върху тях. Няма да променям изцяло стила си, но ще бъда по-завършена като боец”.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.