Начало ММА Скалата се превръща в легенда на UFC
0

Скалата се превръща в легенда на UFC

Скалата се превръща в легенда на UFC
0

Дуейн Джонсън – „Скалата“ ще се превъплъти в една от легендите на UFC Марк Кър за нов биографичен филм.

Бившият кечист, превърнал се в актьор и продуцент, обяви на пресконференцията преди UFC 245, че се заема с лентата пред и зад камера.

„Горд съм да съобщя, че аз и „Севън Бъкс Продъкшънс“ ще направил филм за живота на един от основателите на този спорт, „Машината за разбиване“ Марк Кър. Историята му е невероятна и трогателна. Той е човек, който спечели два пъти световната титла в тежка категория в началните години на UFC, като също така премина в PRIDE, където също се представи впечатляващо. Исках да хвърля повече светлина върху този човек“, коментира Джонсън.


Кър, днес на 50, започва професионалната си кариера в бойните спортове през 1997 г., след като печели националната титла по борба за Университета Сиракуза. В първата си година в смесените бойни изкуства записва 7 двубоя, като печели титлата в тежка категория на UFC 14 и 15. След това заминава за Япония, където се включва в PRIDE и не допуска загуба до 2000 г. През 2003 г. НВО прави документален филм за престоя му в Япония, като хвърля светлина и върху проблема му с пристрастяване към обезболяващи.

„Интересното в историята на Марк е, че, той постигна много в кариерата си, дълго време беше непобеден. Но, както много от нас и много други бойци, се бореше със своите демони. Демоните на пристрастяването, на психическото здраве, демоните на това да излезеш и да се биеш пред 20, 30, 40, 50 000 човека. Той е преминал през всичко това, ударил е дъното, но най-хубавото е, че, като истински боец, той се изправи и се опитва всеки ден да се справи малко по-добре отколкото в предишния“, добави „Скалата“.