Начало ММА Ян: Сехудо е Троен клоун
0

Ян: Сехудо е Троен клоун

Ян: Сехудо е Троен клоун
0

Пьотър Ян се изказа доста остро по адрес на шампиона на UFC в категория „петел“ Хенри Сехудо, след като се размина с мач срещу него.

Руснакът очакваше да получи шанс за титлата след победата си над Юрая Фейбър на UFC 245, но носителят на пояса побърза да си поиска сблъсък с Жозе Алдо. Ян се подигра на Сехудо, използвайки псевдонима, който златният олимпийски медалист в борбата използва – „Трипъл Си“ („Triple C” – от англ. „Champion“, с което визира трите си титли, б. а.), наричайки го „Троен клоун“.

„Изобщо не уважавам Сехудо. Изборът му да поиска Алдо за съперник не е достоен за един шампион. Избираш си някой, който е в серия от загуби и не е в пика на кариерата си. Ти си шампионът и трябва да защитаваш титлата си срещу най-заслужилия претендент. А не да предизвикваш някой, който точно е загубил. Сехудо е посмешище и това просто разкри същността му. Всички виждате, че „Тройния клоун“ се опитва да избегне двубой с мен. Дори го е страх да спомене името ми. Вече виждам психическата му слабост. Да го направим, ако се мислиш за шампион – опитай се да ме опровергаеш“, каза Ян пред MMA Fighting.