Начало ММА Критики към съдийската система в ММА
0

Критики към съдийската система в ММА

Критики към съдийската система в ММА
0

Коментаторът на UFC Джо Роган разкритикува настоящата съдийска система в ММА.

„Мисля, че цялата тази система с 10 точки е гадна. Това е система за бокс, не е нашата система. Не бива да я имаме. Трябва да имаме по-цялостна система, която да отчита всички фактори“, започна Роган.

„Съдиите трябва поне да имат опит в бойните изкуства и знам, че има куп от тях, които никога дори не са тренирали. Те просто минаха курсове и взеха лиценз, а това е ужасно. Има хора, които взеха много лоши решения при отсъждания в битки, но все още се появяват като съдии. Това е лудост. Трябва да ги уволнят всички. Знаете ли какво трябва да направят? Трябва да се наемат бивши бойци. Това е като полагане на писмен изпит по шофиране без някога да сте управлявали кола. Можете да издържите писменият тест, но не знаете как да натиснете газта или спирачката„, продължи бившият боец.

Сегашните съдии нямат представа какво се случва. Те просто имат повърхностно разбиране за битката и това е неприемливо за двубои от най-високо ниво. Има толкова много бивши бойци, които биха били страхотни съдии.

Трябва да имаме и повече от трима съдии. Девет би било добро число. Защо са трима? Никой не знае. Но съдиите са гадни!“, завърши Роган.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.