Начало ММА Еди Алварез захапа Уайт заради Нгану: Бойците напускат, защото UFC не плащат

Еди Алварез захапа Уайт заради Нгану: Бойците напускат, защото UFC не плащат

Еди Алварез захапа Уайт заради Нгану: Бойците напускат, защото UFC не плащат
0

Новината за напускането на Франсис Нгану от най-голямата ММА организация в света продължава да пълни новинарските колонки с експертни оценки и мнения на бойци. Поредният, който се присъедини към тях е бившият шампион на UFC Еди Алварез. Еди имаше много добра кариера в компанията, но след загубата на колана от Конър Макгрегър нещата за него се промениха. Той напусна Дейна Уайт, за да се присъедини към ONE FC, а наскоро напусна и азиатската верига. Така слуховете за евентуално завръщане в UFC звучат реалистично.

Алварез обаче се включва в общата говорилня не, за да коментира бъдещето си, а за да влезе в полемика с бившия си шеф Дейна Уайт. Уайт заяви, че сред причините за напускането на Нгану е нежеланието му да поема рискове и да излезе срещу най-добрите бойци в тежка категория. Еди не само, че не е съгласен, но има и обяснение защо шефът на UFC аргументира напускането на камерунеца по този начин.

„Никой в тази организация не се страхува от никого. Мъжете, които се бият там са там, за да се бият с най-добрите. UFC обаче се страхува да им плаща и това е причината, заради която напускат. На бойците не им пука кой ще е следващият им опонент. Тях ги е грижа за това как ще бъдат платени. Бъдете искрени и кажете „Ние загубихме надпреварата, някой плаща повече!“ и след това сложете точка на този разговор“, заяви Алварез.

Според боеца преговорния неуспех между Уайт и Нгану е изцяло по вина на компанията.

„Просто загубиха възможността да оставят Франсис. Вместо да признаят това обаче, продължават с наратива, че един от най-коравите хора на тази земя се страхува да се бие в организацията им. Хахахахахахахаххаха. Тези вицове се пишат сами“, добавя бившият атлет на UFC.

Франсис Нгану напусна организацията и е със статут на свободен агент. Оферти валят отвсякъде, но с кого ще преговаря камерунецът ще разберем след няколко месеца, защото в договора му е записано, че не би могъл да води разговори за присъединяване към друг промоутър поне три месеца след като се освободи. Междувременно дебютът на Джон Джоунс, който трябваше да бъде срещу него ще се състои, но Нгану ще бъде заместен от Сирил Ган. Интересното около бившия шампион, който оваканти титлата си тепърва предстои.