Начало ММА Едсон Барбоса сваля категорията след 22 битки в лека

Едсон Барбоса сваля категорията след 22 битки в лека

Едсон Барбоса сваля категорията след 22 битки в лека
0

Бразилската ММА звезда Едсон Барбоса ще премине в категория „перо“. Това съобщи дългогодишният му мениджър Алекс Дейвис пред „MMA Fighting“.

Барбоса записа 22 битки в рамките на 9 година в горната – лека категория. За последно той загуби от Пол Фелдър с разделено решение, което след това оспори, но неуспешно. Битката беше много равностойна, но повечето зрители останаха с впечатление, че именно ръката на Едсон Барбоса трябва да бъде вдигната.

Така бразилецът е 1-4 в последните си 5 мача и ще се опита да преоткрие себе си в категорията, водена от Алекс Волкановски. В момента е №10 в ранглистата при „леките“ бойци на UFC.

Големият въпрос е дали няма да изпитва сериозни затруднения на кантара, което ще разберем съвсем скоро.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.