Начало ММА Официално: Фелдър срещу Хуукър през февруари в Нова Зеландия

Официално: Фелдър срещу Хуукър през февруари в Нова Зеландия

Официално: Фелдър срещу Хуукър през февруари в Нова Зеландия
0

Двамата ще оглавят събитието на UFC в Окланд.

Пол Фелдър и Дан Хуукър ще спорят в основната битка на събитието UFC Fight Night 169, което ще се проведе в Окланд, Нова Зеландия на 23 февруари. Сблъсъкът в лека категория се очаква да бъде много интригуващ още повече, че двамата са един до друг в ранглистата (Пол Фелдър е под номер 6, а Хуукър е 7-ми).

Пол Фелдър има баланс от 17 победи (10 с нокаут) и 4 загуби в ММА. В UFC балансът му е 9 успеха срещу 4 поражения. 2017-та година бе много успешна за него след като 34-годишният боец записа три победи – над Алесандро Ричи, Стивън Рей и Чарлс Оливейра. И трите дойдоха след нокаут. През 2018-та американецът прекъсна победната серия, губейки с решение от Майк Пери на UFC 226. Това бе и единствената среща за него през миналия сезон. Тази година „Ирландския дракон“ ликува и в двата си сблъсъка. През февруари той победи Джеймс Вик, а втората му „жертва“ бе Едсон Барбоса.

Дан Хуукър е с баланс от 19 победи (10 с нокаут) и 8 загуби в ММА. Той дебютира в UFC през 2014 година като от тогава насам има същия актив победи и загуби, както Фледър – 9 успеха срещу 4 поражения. Новозеландецът се представя страхотно от 2017-та година до момента, като за този период той нокаутира Рос Пиърсън, Джим Милър, Гилбърт Бърнс и Джеймс Вик (2019г.). В негови „жертви“ се превърнаха и Марк Диакези и за последно – Ал Якуинта (2019 г.). В края на миналата година Хуукър записа единствената си загуба за последните години, като бе нокаутиран от Едсон Барбоса.