Начало Други Котоошу се срещна с Бойко Борисов (ВИДЕО+СНИМКИ)

Котоошу се срещна с Бойко Борисов (ВИДЕО+СНИМКИ)

Котоошу се срещна с Бойко Борисов (ВИДЕО+СНИМКИ)
0

Най-известният българин в Япония е на посещение у нас по повод честванията на 60 години от предлагането и разпространението на българското кисело мляко в Страната на изгряващото слънце. 

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с бившия професионален сумист и един от символите на България в Япония – Калоян Махлянов-Котоошу.

„Сумото е императорски спорт, най-популярният в Япония, а както неведнъж съм казвал Котоошу е посланик на страната ни и на Европейския съюз. Гордеем се, че има хора като него, които прославят държавата ни“, заяви Борисов по време на срещата.

Махлянов в момента развива своя собствена школа по сумо, наречена „Наруто бея“ в Япония. В рамките на срещата премиерът Борисов и Котоошу обсъдиха още развитието на спорта сумо у нас и проекти, които биха популяризирали още повече този спорт у нас.

Калоян Махлянов е най-успешният български сумист. Той е най-бързо изкачилият се в йерархията на японското сумо чужденец до втория по сила ранг „озеки“ (за по-малко от 4 години). Котоошу притежава едно от най-ценните отличия в този спорт, а именно „Купата на императора”, ставайки първият европеец, спечелил такава титла (24 май 2008 г.).

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.