Начало ММА Екшън в съблекалнята. Треньор преби състезателя си след загуба (ВИДЕО)

Екшън в съблекалнята. Треньор преби състезателя си след загуба (ВИДЕО)

Екшън в съблекалнята. Треньор преби състезателя си след загуба (ВИДЕО)
0

Бойната вечер на канала Ren TV зарадва феновете на бокса, а една от най-интересните битки бе тази между Максим Щербаков и Максим Новоселов. Страстите от двубоя се пренесоха в съблекалнята. Там Макс-брадвата получи много повече удари, отколкото на ринга.

Боецът записа поражение с нокаут на ринга, но ударите за него не свършиха до тук. Той се сби с един от треньорите си – Алберт Кармазян.  

Действието се развива в Русия между местен боксьор и наставника му, който е от арменски произход. След словесна престрелка с Кармазян, започна допълнителен рунд, макар и вече в съблекалнята.

В резултат на това Щербаков отново загуби. Не му стигна нокаутът на ринга, в допълнение, на което се прибра със счупен нос и сътресение.

Според атлета всичко е започнало, защото треньорът е бил недоволен от поражението му. Във видеото се вижда как двамата си разменят някакви думи, след което наставникът на Макс започва да го удя по лицето. Конфликтът се случва пред погледа на екипа на боксьора, приятелката му и неговата сестра.

„Инициатор на побоя беше Алберт, който по принцип трябваше да бъде на моя страна, той беше в моя ъгъл. Чувствах се зле, той започна да ми крещи в неадекватно за мен състояние. Малко по-късно двамата се сбихме”, каза боецът. 

Кармазян пък уверява, че само се е защитавал.

,,Действах от чисто лична безопасност. Той е боец и е много емоционален след двубой. Той прекрасно разбираше, че е посегнал към мен с агресия”, каза треньорът.

Дори боецът наистина да е инициатор на конфликта, действията на неговия треньор не могат да бъдат оправдани по никакъв начин. Кармазян трябва да смекчи ситуацията, защото това е част от работата му. Абсолютно неспортсменско е да удряш толкова силно състезател, който броени минути по-рано е бил в няколко нокдауна. Определено брадвата (прякор на състезателя) в съблекалнята получи повече щети, отколкото на ринга. 

Във всеки конфликт винаги има две страни, но да удариш треньор или състезател определено е грозна и недостойна постъпка.