Начало ММА Отмениха загубата с дисквалификация на Еди Алварес

Отмениха загубата с дисквалификация на Еди Алварес

Отмениха загубата с дисквалификация на Еди Алварес
0

Бившият шампион на UFC в лека категория – Еди Алварес, и Юри Лапикус ще трябва да се бият отново, за да решат спора си. Мачът официално е признат като „несъстоял се“ и така дисквалификацията от събитието събитието „ONE on TNT I“ е отменена.

Срещата бе спряна още в първата част, когато реферът на двубоя видя непозволени удари от страна на Алварес.

Петнадесет официални лица от азиатската организация са обсъдили ситуацията и са преценили, че съдията Джъстин Браун е трябвало първо да предупреди Еди.

Лапикус беше обърнал главата си и не показа по никакъв начин, че може да се защити. Въпреки това на Алварес му бе показан червен картон.

Така неговата статистика вече е 30-7 (2 несъстояли се), а тази на Юри Лапикус 14-1 (1 несъстоял се).

„След като се прибрах в съблекалнята и изгледах отново записа мога да кажа, че реферът направи грешка“, заяви 37-годишният ветеран след галавечерта, а сега вече може да бъде доволен от решението на ONE FC.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.