Начало Кикбокс и муай тай Кикбокс и ММА се обединиха в Шумен

Кикбокс и ММА се обединиха в Шумен

Кикбокс и ММА се обединиха в Шумен
0

Състезателите от клубове „Шуменска крепост“ и „ММА Шумен“ обединиха сили в съвместни тренировки. Чрез тях кикбоксьорите ще проведат силова подготовка, което несъмнено ще им донесат упражненията в борбата и граплинга.

ММА бойците пък ще се научат на някои прецизни техники, за да подобрят страйкинга си от водещия клуб у нас.

Идеята е на треньорите Галин Методиев и Калоян Колев.

Двамата изпълняват ролята на помощник треньори в националните отбори за съответния боен спорт.

Бойците вече проведоха по едно общо занимание в залата на другия клуб и идеята много се е харесала на всички.

Ползотворните тренировки ще продължат веднъж седмично, като ту Колев (медалист от Световното първенство в Бахрейн) ще посреща кикбоксьорите в своята зала, ту от „Шуменска крепост“ ще отворят широко вратите си за ММА бойците.

Състезателите от смесените бойни изкуства са останали възхитени от комбинациите и мощните удари на кикбоксьорите.

„Съединението прави силата“, обобщават представители на двата клуба.

„За нас тези тренировки са много ползотворни. Интересно ни е да се учим едни други на полезни техники“, коментира за Boec.BG Полина Галинова.

„Успешно завърши размяната на домакинства между спортните клубове! Положени бяха основите на едно добро съвместно сътрудничество. Отзивите на ръководствата и състезателите от двата клуба са повече от положителни, като и от двата клуба сме на мнение, че сме били полезни един на друг и това ще продължи и занапред. Ръководствата на двата клуба изказваме благодарности на всички състезатели взели участие! От Шумен започва България и заедно сме по-силни!“, заяви Калоян Колев.

В строя за съвместното занимание личаха всички звезди на двата клуба, сред които и световният шампион по ММА за юноши Виктор Иванов, който е и европейски, балкански и четирикратен национален шампион; Здравко Димитров, който има бронзов медал от Европейско, два златни от Балканско, четери златни от Държавно и два златни на същото ниво в граплинг; Янко Янков – шампион на Балканско и трикратен първенец на Държавно първенство.

Треньорът на годината в кикбокса – Галин Методиев, изведе Георги Атанасов – бронзов медалист от Световно първенство, носител на златни медали от световни и европейски купи; Полина Галинова – двукратна световна шампионка и многократна медалистка от други международни турнири; Димитър Стоянов – бронзов медалист от Световно първентсво, първенец на Световна купа, многократен републикански шампион юноши; Християн Тотев – петкратен европейски, четирикратен световен и многократен републикански шампион; Мариян Петков – първенец от Европейско първенство, златен медалист от Европейска купа и многократен републикански шампион, носител на „златен пояс“ за мъже 2021-а година и още бойци.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.