Начало ММА Емил Незиров вгорчи MMA дебюта на Димитър Пенчев
0

Емил Незиров вгорчи MMA дебюта на Димитър Пенчев

Емил Незиров вгорчи MMA дебюта на Димитър Пенчев
0

Сребърният медалист от световно първенство по бойно самбо Емил Незиров надделя над кикбокс майстора Димитър Пенчев в главната битка на събитието „Real Pain Challenge“. Срещата между двамата класни български бойци оглави бойната карта на RPC в „Арена Ботевград“, която се проведе на 12.03, събота.

Незиров се върна към пътя на победите в професионалния ММА с победа със съдийско решение и резултат 30-27 над балканския и вице-европейски шампион по кикбокс Димитър Пенчев. Състезателят на „Тайгър Спорт“ използва силните си борчески и граплинг умения, за да надделее над елитния страйкър Пенчев.

Незиров отбеляза по няколко събаряния и в трите рунда от двубоя и записа дълго време на контрол на земята. Той атакуваше и с „граунд-енд-паунд“ на земята, но не успя да нанесе значителни щети на Пенчев, който се защитаваше грамотно, но трудно успяваше да се изправи на краката си.

В моментите, в които бойците прекараха в стойка, Пенчев отбеляза няколко силни хай-кика, които разклатиха Незиров, но младият ММА боец пое ударите мъжки и продължи да атакува след тях.

След края на двубоя носителя на европейски пояс на WAKO и бивш най-добър състезател на БККМТ Пенчев заяви, че би искал да изиграе двубой реванш срещу неговия опонент.

Ето и останалите резултати от бойната галавечер:

Милчо Дилов победи Мирослав Фърладжов с ТКО, Рунд 3


Димитър Илиев победи Николай Гушевилов с КО, Рунд 1


Борис Кръстин победи Адриано Георгиев с ТКО, Рунд 1


Христо Бончев победи Илиян Илиев със съдийско решение 30-27


Денислав Хаджиев победи Стилиян Красимиров със събмишън, Рунд 1


Павел Милев победи Момчил Янчев с КО, Рунд 1


Веселин Пейчев победи Ясен Добрев с ТКО, Рунд 3

На бойната галавечер в Ботевград се раздадоха и бонуси за най-добре представилите се бойци. Допълнителна премия за най-добър събмишън получи състезателя на СК „Архангел“ и балкански шампион по аматьорски ММА Денислав Хаджиев. Боецът на „ММА Варна“ Павел Милев пък получи бонуса за най-добър нокаут на вечерта.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".