Начало ММА Фелиша Спенсър изненадващо се оттегли от ММА

Фелиша Спенсър изненадващо се оттегли от ММА

Фелиша Спенсър изненадващо се оттегли от ММА
0

Фелиша Спенсър, която е бивша претендентка за титлата в категория „перо“ в UFC обяви оттеглянето си от активна спортна кариера.

Новината е шокираща с оглед факта, че наскоро тя победи Леа Летсън с технически нокаут в третия рунд.

„Благодаря за всички съобщения и подкрепа за моето анонсиране, че се отказвам от спорта. Честно казано не очаквах толкова много позитивност – всички сте невероятни! … За да поясня, това решение няма нищо общо с заплащането на бойците, нито с текущото състояние на психичното ми здраве. Винаги съм смятала, че за МЕН бойния спорт няма да бъде дългосрочен път. Била съм част от много битки и в сърцето си знам, че не искам да влизам и да се влагам в друга. Това, че бях ранена в клетката, не ме спираше…. Така че, за да предотвратя нараняване 20 години по-късно в живота си от травма на главата сега, за да предотвратя семейството ми да бъде потенциално свидетел на това, правя избора сега. Мога да кажа, че направих всичко по пътя си по начина, по който исках – с подкрепата на моя екип, съпруга ми, семейството, приятелите и феновете. Борих се за InvictaFC, реших да пропусна TUF, за да спечеля колана за InvictaFC, борих се и спечелих в UFC, борих се с най-добрите от най-добрите и сега напускам състезанието, преди да бъда разбита, с живот, който със сигурност не биха без пътешествието, на което съм била в ММА. … Време е за следващата глава, все още не знам какво съдържа – но това е част от пътуването! Благодаря на всички от сърце“, написа прочувствено Спенсър в профила си в Instagram.

Фелиша Спенсър приключва кариерата си с титла в категория „перо“ в Invicta CF. Тя е и бивша претендентка в категория „петел“, губейки в сблъсъка за пояса от Аманда Нунеш с решение в главния сбъсък на събитието UFC 250, провел се на 6 юни 2020 година.

Общият й баланс е 9 победи и 3 загуби. 31-годишният боец е спечелил 7 срещи преди финалния гонг (4 с нокаут и 3 след събмишън).