Начало ММА Франк Мир изкарал повече пари от боя си с „Кобрата“, отколкото с Брок Леснър

Франк Мир изкарал повече пари от боя си с „Кобрата“, отколкото с Брок Леснър

Франк Мир изкарал повече пари от боя си с „Кобрата“, отколкото с Брок Леснър
0

Бившият шампион в тежка категория на UFC – Франк Мир, признава, че в най-силните си години не е изкарвал толкова пари, колкото от боя си срещу Кубрат Пулев в експерименталните боеве на триъгълен ринг с малки ръкавици през 2021 г. Дори прословутият му реванш с Брок Леснър през 2009 г. е останал далеч от хонорара в Triad Combat, въпреки някои внушителни цифри от PPV.

MMA легендата направи сравнение също с втората среща между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър, където двамата боксьори си поделиха колосални суми в сравнение с големите мачове от UFC.

Мисля дори, че продадохме повече PPV от тях. В същото време те си разделиха по няколко милиона долара, докато аз никога не съм виждал 7-цифрени хонорари. Тогава осъзнах, че аз правех касови мейнивенти, докато тези типове си разпределяха дори 8-цифрени суми. Откачих! Тогава си дадох сметка, че организацията изкарва $50 млн. от нашето събитие и накрая ги прибира почти всичките. Ако от една гала изкараш $25 млн., запази си $10 за себе си, а останалите раздай на бойците“, каза Мир пред talkSPORT.

Във въпросната среща с Леснър той не дава точна сума, която е получил, но споделя, че е от порядъка на няколко стотин хиляди, но далеч от един милион. Далеч по-добре платен е бил за срещата с българина толкова години по-късно и при това в организация, която на теория е много далеч от нивото на UFC.

Думите на Франк Мир сякаш идват в подкрепа на каузата, с която се захвана Франсис Нгану. Той дори напусна най-голямата MMA организация, въпреки предложението за рекорден договор. Причината е, че Дейна Уайт и хората му отказват да покриват медицинските застраховки на бойците, което се оказва най-съществения проблем в бойните спортове изобщо.

Междувременно Мир ще се качи за един последен път на ринга на 12 август. Той ще се изправи срещу все още неясен противник под шапката на UFL.