Начало ММА Гимнастичка остави бухалките заради Конър и влезе в клетката (СНИМКА)

Гимнастичка остави бухалките заради Конър и влезе в клетката (СНИМКА)

Гимнастичка остави бухалките заради Конър и влезе в клетката (СНИМКА)
0
Красавица замени бухалките за да се качи в клетката. Изглежда решението на Анастасия Кармаева е било правилно, защото  от една седмица тя може да се похвали с титлата световен шампион по ММА. Рускинята грабна златото в Абу Даби (ОАЕ), а руският отбор, който се състезава под флага на ММА съюза на Русия, спечели 18 златни, 5 сребърни и 13 бронзови медала, оглавявайки класирането по медали.

На финала в категория до 61 кг при девойките, Анастасия Кармаева победи представителката на Казахстан Назерке Исабек.


,,Беше наистина горещо!След края на битката 19-годишната атлетка от Сургут дори призна, че изобщо не е разбрала за какво я поздравяват. Осъзнаването на успеха идва едва няколко дни по-късно, когато тя се завръща в Русия.,,Беше нереално! Спомням си на тренировка как за да не показвам сълзи, бягах от всички, защото ми беше много трудно. Но тогава си казах: „Когато ти вдигнат ръка, ще плачеш от щастие!“ И така се случи. Невъзможно е да се опише с думи това чувство, но е незабравимо. Обещах на майка си на четиригодишна възраст, че ще стана световен шампион. И сега разбирам, че най-накрая изпълних обещанието си “, каза Кармаева за емоциите си след турнира.


Като дете тя се е занимавала с художествена гимнастика. Започвайки от четиригодишна възраст, тя достига до титлата майстор на спорта.

Руската красавица признава, че решението да премине в ММА е взето, предвиди перспективите и парите, които се печелят в този спорт. Основна роля да се запали по ММА има Конър Макгегър, на когото момичето е фенка.

,,ММА е много динамичен спорт. Гледах битката на Хабиб Нурмагомедов и Конър Макгрегър. Тогава имаше много шум около тях и си помислих - това е много готино. Първо чух за Конър и едва след това за Хабиб “, казва Кармаева.

Тя смята, че гимнастиката е отлична основа за бойните спортове. А уменията и придобити от най-женския спорт, тя показва преди всеки мач. С качването си в октагона тя прави шпагат.