Начало ММА Тейшейра предупреди Блахович: Все още съм същия брутален тип

Тейшейра предупреди Блахович: Все още съм същия брутален тип

Тейшейра предупреди Блахович: Все още съм същия брутален тип
0

Претендент номер 1 за титлата на UFC в лека тежка категория – Гловър Тейшейра, е изправен пред един от най-важните и сложни ребуси в своята богата кариера.

Ветеранът от Бразилия ще се бие за пояса при 93-килограмовите в ранните минути на неделя (българско време) на събитието UFC 267. Галавечерта започва в събота вечер (30.10), а Boec.BG ще следи всичко най-важно за вас в реално време.

Embed from Getty Images

42-годишният южноамериканец ще участва във своя едва втори шампионски двубой. За пръв път той се бие за титлата през 2014-та, когато младеж на име Джон Дожунс го побеждава чрез единодушно решение.

Макар Тейшейра да не е първа младост, той много добре знае силните и слабите си страни и опитът със сигурност ще бъде на негова страна тази вечер, когато срещу него застане шампионът Ян Блахович.

Гловър се намира в серия от 5 поредни победи, като само в един от тези мачове той победи след финалната сирена.

„Стилът ми е всеизвестен – напред и само напред, без значение как и кой ме удря“, заяви Тейшейра в последната си пресконференция преди главното събитие на UFC 267.

„Мисля, че сега съм далеч по-добър от мача ми с Джон Джоунс. И психически, и физически, и откъм опит. Да, по-възрастен съм, но все още притежавам онази бруталност. Блахович е прав за едно нещо – довечера ще се изправи срещу най-добрата ми версия.

„Разполагам с много мощ в ръцете и знам, че мога да го нокаутирам. Но в същото време ще се опитам и да го съборя на земята. Готов съм за всяка ситуация, защото положих нужните усилия и време в тренировъчния лагер за двубоя“, добави бразилецът.