Начало Senshi Надграждане – темата във втория ден от лагера на KWU Професионална лига

Надграждане – темата във втория ден от лагера на KWU Професионална лига

Надграждане – темата във втория ден от лагера на KWU Професионална лига
0

Надграждане в тренировките и в комбинациите бяха темите в сутрешната тренировка от втория ден на лагера на KWU Професионална лига (KWU International Professional League), който се провежда в зала „Владислав“ в ОСК „Черно море“, град Варна. Бойните величия Петер Артс и Семи Шилт са главни инструктори, а под тяхно ръководство в морската ни столица се подготвят над 100 бойци от цялата страна.

Семи Шилт поднесе поредната разнообразна и интригуваща тренировка на инструкторите, като той включи и много детски игри в нея. Като основен мотив той изтъкна, че треньорите често работят със състезатели от различни възрастови групи, включително деца. А за най-малките, които трудно се впечатляват и на които трудно се печели вниманието, е необходим специален подход.

В лекцията на Шилт основната тема бе структуриране и провеждане на тренировки според отделните групи: от загрявка до демонстрации и упражнения на комбинации. В началото на заниманието той акцентира върху отделни популярни детски игри, които могат да увлекат по-малките бойци в тренировката и за да не им бъде скучно.

Като например „Камък-ножица-хартия“, като победителят поставя задача какво физическо упражнение да се направи за загрявка. Треньорите пък много се забавляваха на „Игра на калмари“ (б.р.- движение и „замръзване“ на място, по едноименния южнокорейски сериал „Squid Game“ в жанра на драма за оцеляване). С нея Шилт опита да обясни на участниците колко е важна концентрацията по време на бой и в ринга, когато има затишие и трябва да продължиш.

Накрая на своето занимание той накара инструкторите да работят по двойки, давайки им за изпълнение базови комбинации, които обаче те да надградят и завършат по свое желание.

Петер Артс работи с бойците, а в неговата тренировка отново имаше много пот, но и добро настроение. Нидерландската легенда залага на много интензитет в своите занимания и не дава никакво време за почивка, само, когато обяснява.

Още в самото начало Артс раздели състезателите по двойки – методика, която е сред предпочитаните му. Трикратният световен номер 1 в тежката категория на легендарната верига К-1 показа и обясни защо и как да се надгражда постепенно в тренировката и кога да се допълват нови елементи.

Той започна с лека загрявка, премина към работа в защита с настояване за много движение на краката и главата. След това включи към упражненията ръкавици и започна да дава комбинации – първо с ръце, последователно включи и краката. Накрая завърши с любимия му клинч, като за разлика от петъчната тренировка, той включи и колена.

Накрая „Холандския дървосекач“ изцеди бойците с няколко минутна серия за коремни преси, като през цялото време мотивираше състезатели с думите: „Спрете ли, това е нокаут“.

Тренировъчните лагери на Професионалната лига се организират по инициатива на нейния председател шихан Иво Каменов, който е начело на Националната асоциация на бойните спортове в България, и се провеждат по няколко пъти в годината.

В събота е планирана и вечерна тренировка, чието начало е 18:00 ч. Следете профилите на Boec.BG за повече информация.

Снимки: Студио „Леземанн“

тагове: