Начало Senshi Айк Даниелян победи Гегам Манавазян в откриващия мач на SENSHI 9

Айк Даниелян победи Гегам Манавазян в откриващия мач на SENSHI 9

Айк Даниелян победи Гегам Манавазян в откриващия мач на SENSHI 9
0

Деветото издание на международната бойна гала вечер SENSHI стартира с изключително интересен мач между руската и арменската бойна школа. Един срещу друг в битка за Европейската титла на SENSHI в кат. до 70 кг. се иправиха Гегам Манавазян (Армения) и Айк Даниелян (Русия).

Рефер на двубоя бе Петър Мартинов, а финалът на първото открито Европейско първенство на KWU Професионалната лига се проведе по правилата на KWU SENSHI. Айк Даниелян се поздрави с крайната победа след три оспорвани рунда, в които противникът му започна по-убедително.

Срещата започна предпазливо, като Манавазян първи пробва комбинация ляв-десен прав и десен лоукик. По-високият ръст на арменеца му позволяваше да държи и да контролира дистанцията, но Даниелян на няколко пъти успя да скъси бързо и да го намери с дясно кроше. С течение на времето Гегам започна да пласира все по-точни леви и десни прави. Арменецът бе по-активният боец и в клинча, завършвайки първия рунд с две колена в тялото на опонента си.

Вторият рунд започна още по-добре за Манавазян, който свали противника с десен прав. Това поразклати малко руския състезател, който изяде и тежко кроше. На свой ред руснакът отговори с красиво „уширо-маваши“, което респектира опонента му и накара публиката да се изправи на крака. До края на втората част и двамата си размениха по няколко попадения, оставяйки всичко за третия рунд.

Даниелян започна по-агресивно последната част и пласира добри удари от близка дистанция. Арменският боец често сменяше гарда в опит да обърка защитата на противника, но Даниелян успя да отблъсне повечето атаки. Умората започна да взима превес в заключителните минути, което доведе до повече клинчове. Айк все пак показа по-добрите неща във финалните секунди и затвърди по-доброто си представяне с два точно пласирани ритника в главата и тялото на Гегам.

SENSHI 9 ще се излъчва на живо за България по Bulgaria ON AIR и MAX Sport, Boec.BG, както и пряко за цял свят по американската онлайн телевизия FITE и на Boec.com, Kwunion.com, Kyokushin Karate News и Fighto.News.

Събитието се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.

Снимки: Студио „Леземанн“