Начало Senshi Чарнецки сломи Косумов в гладиаторска битка на SENSHI 9

Чарнецки сломи Косумов в гладиаторска битка на SENSHI 9

Чарнецки сломи Косумов в гладиаторска битка на SENSHI 9
0

Сергей Чарнецки победи Сулиман Косумов във финал на първото Европейско открито първенство на KWU Професионална лига по правилата на KWU SENSHI.

Двамата изиграха вълнуващ трирундов сблъсък в категория до 75 килограма по време на SENSHI 9 в Камчия.

Чарнетски започва по-активно битката и успя да пласира няколко добри попадения в първата минута. Беларусинът беше надъхван от солидна агитка в амфитеатъра. В средата на първия рунд той вече набра доста инерция и пласираните лоу кикове и прави започнаха да се натрупват. Косумов така и не предложи нещо по-интересно през откриващата част и заслужено беларусинът я взима в нашата карта.

В началото на втория рунд станахме свидетели на вихрена размяна, след която се наложи здрава работа от страна на кътмените. Двамата съперници оправдаха предварителните очаквания за зрелище и в рамките на няколко секунди забодохо атрактивни комбинации с акценти на маваши и лакът, които надъхаха допълнително пълния амфитеатър. Играта вабанк се понрави повече на руснака и той съумя да вземе надмощие до края на частта. Ритниците му с въртеливо движение влязоха в употреба и след още няколко пласирани печели втория рунд в нашата карта – така всичко ще се реши с последните три минути.

Чарнецки започна една идея по-добре решителната част, но трудно бихме говорили за надмощие. Всеки негов удар, дори и маркиращ, беше бурно аплодиран от мощната агитка, която вече споменахме. Косумов пласира два добри лоу кика в средата на рунда. Ударите му ясно отекнаха, а след това двамата размениха по няколко попадения с лакти и крошета. Трудно е да се определи победител и с интерес ще проследим решението на съдиите.

Все пак силното начало е изиграло важна роля и Чарнецки е новият европейски шампион на Международната професионална лига на KWU!

SENSHI 9 ще се излъчва на живо за България по Bulgaria ON AIR и MAX Sport, Boec.BG, както и пряко за цял свят по американската онлайн телевизия FITE и на Boec.com, Kwunion.com, Kyokushin Karate News и Fighto.News.

Събитието се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BMW дилър.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.