Начало Senshi Николай Йоргов донесе първата българска победа на SENSHI 9

Николай Йоргов донесе първата българска победа на SENSHI 9

Николай Йоргов донесе първата българска победа на SENSHI 9
0

Българската бойна машина Николай Йоргов се завърна победоносно на ринга на SENSHI в деветото издание на международната бойна верига. Боецът на СК „Армеец“ надви Руслан Насибулин от Беларус в третия мач от галавечерта в Камчия.

Йоргов се поздрави с победата след изиграването на пълните три рунда от финала на първото Европейско открито първенство на KWU Професионалната лига по правилата на KWU SENSHI. Рефер на двубоя бе Николай Атанасов, а категорията бе до 80 кг.

Българинът започна спокойно и прибрано, без излишни и необмислени действия. Николай вкара няколко лакти от близка дистанция и бързо приклещи Насибулин в ъгъла. Беларусинът изглеждаше като човек, който няма проблем да се бие от заден крак. Срещата се водеше от близка дистанция, а родната машина търсеше всеки удобен момент за пласиране на лакът. Беларуският боец разчиташе предимно на уменията си с ръце и рядко си позволяваше да пробва атака чрез краката си.

Втората част започна идентично на първата – с атаки на Йоргов и отстъпление на Насибулин. Пресата на родния ас скоро даде резултат и той пусна кръв на противника си след добро попадение с лакът. Веднага след това последва и мощен ляв лоукик, който свали опонента на земята му. Насибулин на свой ред атакува и също показа богат арсенал от удари на всички възможни нива, показвайки че не случайно е достигнал до финала.

Третият рунд започна с два перфектни бързи леви прави от Йоргов в лицето на Насибулин. Двамата започнаха да разменят удар за удар, като реферът Николай Атанасов на няколко пъти трябваше да прекъсва клинча. Бойците влохижа страшно много енергия и в заключителната една минута боят се водеше от близка дистанция, като защитата на Йоргов не позволи нищо по-заплашително за него.

Въпреки загубата във финала, Насибулин взе приза за „Боен дух“ в турнира.

SENSHI 9 ще се излъчва на живо за България по Bulgaria ON AIR и MAX Sport, Boec.BG, както и пряко за цял свят по американската онлайн телевизия FITE и на Boec.com, Kwunion.com, Kyokushin Karate News и Fighto.News.

Събитието се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BMW дилър.

Снимки: Студио „Леземанн“