Начало Senshi Владислав Фостенко с категорична победа на SENSHI 9

Владислав Фостенко с категорична победа на SENSHI 9

Владислав Фостенко с категорична победа на SENSHI 9
0

Украинецът Владислав Фостенко записа нова победа на ринга на SENSHI. Той надви французина Амируш Филали във финала в кат. до 90 кг. на първото Европейско открито първенство на KWU Професионалната лига по правилата на KWU SENSHI. 

Рефер на петия двубой от галавечерта в Камчия бе Петър Мартинов.

Украинецът започна по-агресивно и маркира на няколко пъти с дълги десни прави опонента си. Фостенко използваше чудесно предимството си в разтега и височината и атакуваше селектирано и ефективно, без да позволява да бъде изненадан. Дебютантът Филали се стремеше да респектира опонента си чрез лоукикове, които обаче не изглеждаха да безпокоят източноевропееца. Фостенко бе по-дейният и в клинчовете, където винаги пласираше коляно в тялото на французина.

Вторият рунд започна спокойно, като и двамата се изчакваха за грешки. Транзицията от защита към атака на Фостенко бе далеч по-бърза и успешна и често пъти той намираше съперника си в най-неочакваните за него моменти. Десните прави и десните лоукикове на украинеца работеха безотказно и често пъти той ги въвличаше в атаките си. Филали все по-рядко успяваше да инкасира чисти попадения, а от това страдаше и играта му в защита.

Фостенко се впусна в атаки моментално след гонга за начало на трети рунд, пласирайки добър лакът в главата на Филали. Тежките попадения на Владислав неизменно доведоха до кръв от носа на опонента му, който опита много красив крак-брадва, но не намери целта. Това бе и последното по-запомнящо се действие в мача, който премина изцяло под диктовката на Фостенко.

SENSHI 9 ще се излъчва на живо за България по Bulgaria ON AIR и MAX Sport, Boec.BG, както и пряко за цял свят по американската онлайн телевизия FITE и на Boec.com, Kwunion.com, Kyokushin Karate News и Fighto.News.

Събитието се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BMW дилър.

Снимки: Студио „Леземанн“