Начало Senshi Атсман взе Битката на титаните с Воеводкин

Атсман взе Битката на титаните с Воеводкин

Атсман взе Битката на титаните с Воеводкин
0

Давид Атсман (Беларус) победи Данило Воеводкин (Украйна) във финала на първото Европейско открито първенство на KWU Професионална лига по правилата на KWU SENSHI.

Двамата се биха в категория над 90 килограма в мач от бойната галавечер SENSHI 9 в Камчия.

Очаквано Атсман започна по-настъпателно и започна да търси съперника с кикове. Пласира дясно кроше, което бе отговорено с лоу кик. Близи минута след началото беларусинът вкара много мощен лоу кик и десен прав, а Воеводкин бе разклатен. Атсман продължи да го гони из ринга за радост на своите фенове в амфитеатъра. Публиката тук бе разделена на две в сблъсъка. Това обаче имаше и негативен ефект, защото много бързо започна да му свършва въздуха. Първият рунд отива на сметката на Давид, но вече диша тежко.

В началото на втората част статуковот се запази и Атсман притисна съперника до въжетата. Две негови бомби почти пратиха украинеца в нокаут, но пък след атаката беларусинът бе предопреден от съдията Красимир Димов, защото е имало сигнал да спре. Все пак се стигна до нокдаун минута преди края на частта. Воеводкин не издържа на поредното настъпление и се срина на пода. До края на вторите три мунти украинецът оцеля и се прибра в червения ъгъл.

Воеводкин поразклати по-мощния си съперник в началото на третия рунд, но отново прие играта на контра. Минута след началото беларусинът вкара две последователни мощни крошета и Даниловече едвам стоеше на краката си. Мачът се превърна в касапница и двамата бойци тотално забравиха гардовете си. В края на срещата се размениха по около 20 удара в двете посоки и развръзката стана все по-сложна за определяне.

Непрестанното стъпване напред и търсенето на атаката, а и повечето пласирани попадения и нокдауна направиха Давид Атсман шампион.

SENSHI 9 ще се излъчва на живо за България по Bulgaria ON AIR и MAX Sport, Boec.BG, както и пряко за цял свят по американската онлайн телевизия FITE и на Boec.com, Kwunion.com, Kyokushin Karate News и Fighto.News.

Събитието се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BMW дилър.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.