Начало Senshi Драгомир Петров не остави шанс на испанец на SENSHI 9

Драгомир Петров не остави шанс на испанец на SENSHI 9

Драгомир Петров не остави шанс на испанец на SENSHI 9
0

Главната карта на деветото издание на SENSHI 9 започна по перфектен начин за българската бойна школа. В първия професионален двубой за вечерта Драгомир Петров надви дебютанта Карлос Гарсия от Испания след пълни три рунда.

Победата бе трета за Петров на ринга на SENSHI. Двубоят се проведе в кат. до 70 кг. по правилата на KWU Full Contact, а специален рефер на мача бе Ернесто Хуст.

Българинът не губи никакво време и се впусна в атака още от първата секунда с няколко красиви боксови комбинации, гарнирани с фронт кик. Лявата ръка на Петров му вършеше чудесна работа, а така той си „постиляше“ и за силните десни крошета в главата и тялото на Гарсия. Испанецът атакуваше рядко и винаги се стремеше да се прибере бързо за защита, за да не бъда намерен от някоя контраатака на Драгомир.

Драго продължи да е по-активният боец и да владее всичко, което се случва около въжетата. Родният ас на няколко пъти показа чудесните си кикбоксови умения, вкарвайки силни ритници от нестандартни позиции. Опонентът му пък демонстрира желязната си брадичка, поемайки всичките тежки комбинации на Драго, който продължаваше да държи всичко под контрол.

В заключителния рунд умората в краката на Гарсия си даде думата и той започна все по-често да пуска гарда си, а Петров обстрелваше съперника си във всеки открил се момент. В последните секунди Петров демонстрира нагледно изкуството лоукик и прати на пода Гарсия, който показа воля и мъжество, но просто не бе на нивото на българина.

SENSHI 9 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BMW дилър.

Медийни партньори на SENSHI 9 са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts, информационния портал Kyokushin Кarate News и Fighto.News.