Начало Senshi Флорин Ламбаджу победи Андрей Чехонин в луд завършек на SENSHI 9

Флорин Ламбаджу победи Андрей Чехонин в луд завършек на SENSHI 9

Флорин Ламбаджу победи Андрей Чехонин в луд завършек на SENSHI 9
0

Румънецът Флорин Ламбаджу със сигурност ще запомни дебюта си в международната бойна верига SENSHI. Балканецът победи Андрей Чехонин от Русия в главния мач на събитието SENSHI 9, което се проведе в Камчия.

Сблъсъкът се проведе в кат. до 85 кг по правилата на KWU Full Contact, а главен рефер бе Семи Шилт.

Още от първата секунда си пролича разликата в двата стила. Националният шампион по самбо на Румъния потърси атаки с крошета в тялото, докато Чехонин пусна няколко смразяващи вътрешни лоу кикове, които набързо разбиха стратегията на Ламбаджу. „Рамбо“ така и не успяваше да намери противодействие на ритниците на руснака, който ги гарнираше и със солидна доза леви и десни крошета в главата.

Румънецът се хвърли в атаки с няколко силни крошета, които попаднаха в ръкавиците на Чехонин. Руснакът обаче не отстъпи и насвой ред пусна няколко добри комбинации с ръце и крака. С течение на времето клинчовете зачестиха, а боят в близка дистанция ставаше все по-честа гледка. Ломбаджу съумя да пласира силен десен лакът в главата на опонента си, който отговори с подобаващо дясно кроше за край на частта.

Бруталните размени продължиха и в третия рунд, като балканецът пласира няколко много качествени боксови комбинации в тялото и главата на Андрей. Чехонин моментално отговаряше на екшъна с екшън и лоукиковете му често пъти напомняха на Флорин да внимава със скъсяването. Третият рунд бе истинска битка на волята и духа, като умората и в двамата бе очевадна. Така победителят в главното събитие на вечерта трябваше да бъде определен след четвърти допълнителен рунд.

Тежките размени продължиха и там, като Ламбаджу отново показа чудесен бокс. Двамата бойци не спряха да се налагат и да тестват брадичките си, като ъперкътите и крошетата отекваха далеч в морето. Повратният момент дойде половин минута преди края, когато Ломбаджу заби зверско ляво кроше в лицето на Чехонин, което сериозно разклати руския състезател. Така след 4 рунда луд кикбокс победата отиде на сметката на дебютанта Флорин Ламбдажу.

SENSHI 9 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BMW дилър.

Медийни партньори на SENSHI 9 са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts, информационния портал Kyokushin Кarate News и Fighto.News.