Начало Senshi Франческо Джая надви Ахмед Крънич в оспорвана битка на SENSHI 9

Франческо Джая надви Ахмед Крънич в оспорвана битка на SENSHI 9

Франческо Джая надви Ахмед Крънич в оспорвана битка на SENSHI 9
0

Франческо Джая завоюва дебютната си победа на ринга на SENSHI. Албанецът победи Ахмед Крънич от Босна и Херцеговина след допълнителен рунд в единадесетата среща от бойната карта на SENSHI 9.

Двубоят се проведе по правилата на KWU Full Contact в кат. до 95 кг., а рефер на срещата бе Семи Шилт.

Началото на мача бе спокойно, като и двамата изпробваха ритниците си в началните секунди. Крънич заби кик във вътрешното ляво бедро на Джая, който пък му отвърна с брутално маваши в тялото. Босненецът бе по-активният от двамата и крачеше напред, докато „Усмивката“ често пъти го отблъскваше с мощните си кикове в ребрата и корема.

Джая продължи с мощните мавашита в торса на Крънич, който търсеше повече атаки с ръце. Двете големи момчета със сигурност си имаха респекта, търсейки по-сигурни и тренирани комбинации. И двамата се стараеха да не отстъпват много земя на противника, като близките размени бяха често срещана гледка до края на втората част.

Третата част също предложи събран и премислен кикбокс, като Крънич започна по-често да търси лоукика в комбинация с дясно кроше. Атаките на албанеца също респектираха, като на няколко пъти той заби десен ъперкът и ляво кроше в главата на опонента си. В крайна сметка и третият рунд се оказа недостатъчен за определяне на победител и така се стидна до нови три минути.

В заключителният рунд Джая вкара по-чистите удари, въпреки че умората преобладаваше и в двамата. Тежките ритници на албанеца продължаваха да са изключителен проблем за Крънич, който не успя да намери сили за нещо повече и така победата отиде на сметката на албанеца.

SENSHI 9 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BMW дилър.

Медийни партньори на SENSHI 9 са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts, информационния портал Kyokushin Кarate News и Fighto.News.