Начало Senshi Хърватинът Андрей Кедвеш спря серията на Атанас Божилов

Хърватинът Андрей Кедвеш спря серията на Атанас Божилов

Хърватинът Андрей Кедвеш спря серията на Атанас Божилов
0

Хърватският боец Андрей Кедвеш поднесе голямата изненада в главната карта на деветото издание на SENSHI. Младокът, който направи своя дебют в международната верига в Камчия, победи ветерана Атанас Божилов чрез съдийско решение след допълнителен рунд.

Оспорваната среща се проведе по правилата на KWU Full Contact в кат. до 75 кг, а рефер бе Петер Артс.

Двубоят започна с дебнене и проучване, като Наката се стараеше да влиза и излиза бързо от обсега на противника си. Хърватският боец не се свенеше да импровизира и да влиза на размени с далеч по-опитния Божилов, който пък наказваше всяка грешка на съперника с лявото си кроше. SENSHI ветеранът демонстрираше спокойствие във всеки един момент и благодарение на прецизната си игра не допусна сериозни попадения.

Божилов се възползваше чудесно от обратния си гард и това си пролича най-добре в началото на втория рунд, когато Кедвеш на няколко пъти се поколеба дали да скъсява дистанцията и предпочете да чака по-удобен момент. Това обаче далеч не означаваше, че Кедвеш е потънал в защита. Хърватинът вкара няколко добри комбинации в главата и корема на Божилов, а играта от заден крак се оказа безпроблемна за хърватина. В края на втория рунд Божилов бе разклатен от няколко точни попадения.

Третата част започна активно, като и двамата не се свеняха да опитат от най-силните удари на опонента. Най-добрият момент за нашенеца дойде в средата на рунда, когато Божилов вкара перфектна лява в лицето на Кедвеш след отклон. Последваха нови експлозвини комбинации, като и Кедвеш, и Божилов се опитваха всячески да наложат своя стил на игра най-вече чрез лоукикове. Това обаче се оказа недостатъчно за победа и хората край ринга отсъдиха допълнителен рунд.

Кедвеш пласира няколко добри ритника в бедрото на Божилов, който също показа, че може да играе от заден крак. Дебютантът играеше много смело и комбинациите му често пъти попадаха в целта, но българинът се събра в най-важните моменти и на свой ред пусна добри контриращи крошета. В крайна сметка съдиите отсъдиха победата на сметката на Кедвеш, който си заслужи аплодисментите със сърцатата си игра.

SENSHI 9 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BMW дилър.

Медийни партньори на SENSHI 9 са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts, информационния портал Kyokushin Кarate News и Fighto.News.