Начало Senshi Алексанян показа защо го наричат Господин Шоу на SENSHI 9

Алексанян показа защо го наричат Господин Шоу на SENSHI 9

Алексанян показа защо го наричат Господин Шоу на SENSHI 9
0

Едуард Алексанян победи с единодушно решение беларусина Павел Шелест в мач от основната карта на SENSHI 9 в Камчия.

Двамата излязоха в категория до 80 кг по правилата на KWU FULL CONTACT.

Българинът оправда прякора си „Господин шоу“ и е чудо, че съперникът му остана на крака след всички вкарани атрактивни попадения.

Двамата започнаха с разузнавателна тактика и не предприеха рискове в началото на битката. Първи българинът вкара по-интересна комбинация, завършваща с коляна, каквито бяха ясните указания от ъгъла му. Последваха размени и равностойна игра. В последнтие секунди на първия рунд беларусинът падна, но беше вследствие подхлъзване, а не нокдаун.

Шелест вкара интересна комбинация в началото на втората част. Алексанян отговори подобаващо с два кика и кроше. След това заби мощен десен прав в движение. Хай кикът му със завъртане едва не откъсна главата на противника, но пропусна за милиметри. Няколко секунди по-късно повтори упражнението и пласира добър кик в главата на Шелест. Алексанян по няколко удара, но безобидни. В последните мигове на рунда Алексанян избухна и показа защо го наричат „Господин шоу“, като вкара още два атрактивни ритника.

Коляното заработи в третия рунд. Едуард чу съветите на щаба си и разклати съперника именно с тази техника. Последваха десетина безответни попадения от негова страна. Финалната част премина тотално под диктовката на българина и е чудо, че съперникът му остана на крака до края.

SENSHI 9 ще се излъчва на живо за България по Bulgaria ON AIR и MAX Sport, Boec.BG, както и пряко за цял свят по американската онлайн телевизия FITE и на Boec.com, Kwunion.com, Kyokushin Karate News и Fighto.News.

Събитието се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BMW дилър.

Снимки: Студио „Леземанн“

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.