Начало Senshi Страхотен Дойчев отказа Лъвското сърце Жако на SENSHI 9

Страхотен Дойчев отказа Лъвското сърце Жако на SENSHI 9

Страхотен Дойчев отказа Лъвското сърце Жако на SENSHI 9
0

Кристиян Дойчев победи с единодушно решение Жан Пол Жако във финала на първото Европейско открито първенство на KWU Професионална лига по правилата на KWU SENSHI.

Двамата се биха в категория до 85 килограма в мач от бойната галавечер SENSHI 9 в Камчия.

Трябва да се отбележи, че французинът изигра два много тежки мача в последните два дни, за да се добере до този финал. В единия дори се стигна до решителен 4-и рунд. Победите на българина до момента в турнира бяха експресни.

Двамата започнаха предпазливо, като Дойчев пласира първите попадения с десен прав и дясно кроше. Съперникът му отмерваше разстоянието в разтега с протегната дясна ръка и се опитваше да прилага психологически игри. Мощно подкрепян от българската публика в амфитеатъра Кристиян вкара много силна атака в средата на първия рунд, с която разклати французина. Все пак Жако оцеля и до края на частта умело успя да се опази от българския щурм. Този рунд отива на сметката на Дочев в нашата карта.

Многократният роден шампион добре парира опасна атака на Жако в началото на втората част. Съперникът му след това потърси клинча, защото щеше да отнесе мощна контра. Ляво кроше на Кристиян увисва, навярно щеше да е завършващо, ако бе попаднало в целта. Жан Пол прие изчаквателна тактика и единствено маркираше с десен прав. Насреща получи няколко здрави попадения в средата на втория рунд. Французинът потърси колена в тялото на съперника при игра в клинч последните секунди на рунда и това се получи. Жако изглеждаше доста поизморен след вторите три минути.

Третият рунд започна ударно за българина, който след страхотна комбинация от три крошета прати съперника в нодаун. Съдията отброи, а Жако беше в състояние да продължи срещата. След това Кристиян се опита да довърши започнатото ала отново френската защита неочаквано удържа. Сякаш Жако не бе играл много тежки два мача предишните два дни. Той продължи да своята стратегия да търси колена в главата на Дойчев. Така предвид ударното начало съперникът на Кристиян Дойчев възстанови и докара мача до решение.

С единодушно решение съдиите дадоха победата на Дочев, който спечели с 3-0 в нашата карта.

SENSHI 9 ще се излъчва на живо за България по Bulgaria ON AIR и MAX Sport, Boec.BG, както и пряко за цял свят по американската онлайн телевизия FITE и на Boec.com, Kwunion.com, Kyokushin Karate News и Fighto.News.

Събитието се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.