Начало Senshi Мерей Суюнов победи французин на SENSHI 6

Мерей Суюнов победи французин на SENSHI 6

Мерей Суюнов победи французин на SENSHI 6
0

Мерей Суюнов от Казахстан победи със съдийско решение французина Жан-Пол Жако на SENSHI 6 в Камчия. Двамата премериха сили по правилника на KWU FULL CONTACT в категорията е до 85 килограма.

Феновете на SENSHI се насладиха на битка между двама от топ бойците в дисциплината.

Двубоят бе много отворен, като бойците не се проучваха нито за миг. Бойците постоянно разменяха удари и действаха с различно преимущество. Суюнов постепенно наложи своята воля и взе предимство. На няколко пъти той вкарваше добри серии в главата и тялото на своя френски съперник. В последния трети рунд боецът от Казахстан прати два пъти в нокдаун Жако и заслужено получи победата от съдиите след последния гонг.

Жан-Пол Жако триумфира на the V-World Championship (2019). Трикратен европейски шампион е (2016, 2018 KWU, EFKO 2020), двукратен V европейски шампион (Ренгокай 2012, 2015), има второ място на IFK Купа на Европа през 2008 година.

Мерей Суюнов е световен шампион по карате за 2015, 2018 и 2019. Шампион е на Азия за 2016 и 2018 година. Освен това е първенец на страната си и Заслужил майстор на спорта. Зад гърба си има 23 години тежки карате тренировки.

Подробности, снимки и вълнуващи видеа от галавечерите може да откриете във фейсбук страницата и Instagram профила на SENSHI.

SENSHI 6 се проведе със съдействието на ЗАД „Армеец“, Max Sport и М Кар Груп.

Медийни партньори на SENSHI 6 са Bulgaria ON AIR, Boec.bg, Boec.com, FITE TV, Topsport.bg, Webcafe.bg, Gol.bg, Kwunion.com, Superkarate.ru, Rsbi.ru.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.