Начало Senshi Сила и ефективност на фокус в петия ден от лагера на KWU

Сила и ефективност на фокус в петия ден от лагера на KWU

Сила и ефективност на фокус в петия ден от лагера на KWU
0

С редица упражнения за подобряването на прецизността и силата премина сутрешната тренировка от петия ден на Международната професионална лига на KWU в Камчия.

Инструкторите на Професионалната лига на KWU – Семи Шилт, Ернесто Хуст и Петер Аертс, започнаха заниманието с прилична загрявка и стречинг, който разсъни участниците. Нидерландските легенди разделиха трениращите на три групи, като първоначално шампионите на К-1 наблегнаха на обучения за техника и ефективен клинч.

Семи Шилт показа тънкости в играта относно правилното позициониране и гмуркане. Шилт нагледно демонстрира различни начини и приоми за влизане и излзиане от обсега на противника в зависимост от позицията на ринга.

 

Артс пък заложи на по-неортодоксални комбинации и и по-рядко упражнявани удари. „Нидерландския дървосекач“ говори и за важността на ефективния спаринг и извличането на най-много ползи от играта с противник.

„Важно е когато правите спаринг, да сте ефективни“, заяви Артс.

„Пускайте максимално реалистични комбинации и удари. Старайте се да имитирате действията и мислите си така, както го правите на мач. Не е важно просто да докоснете ръкавиците или главата на опонента“, добави легендата.

Ернесто Хуст пък нареди на спаринг двойките си да се редуват само с бокс или кикбокс – едната страна можеше да използва само ръцете си, а другата да включва и долните си крайници.

Накрая групите отново се сляха в една за малко по-интензивни спаринги, като желанието на инструкторите бе да се сменят възможно най-много партньори и стилове.

Тренировките на Международната професионална лига на KWU са част от 15-ия Международен летен лагер по карате киокушин в Камчия. По време на това мащабно събитие от света на бойните спортове ще се проведе и деветото издание на елитните бойни галавечери „SENSHI“

SENSHI 9 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.

Медийни партньори на SENSHI 9 са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts, информационния портал Kyokushin Кarate News и Fighto.News.

Снимки: Студио „Леземан“