Начало Киокушин Отборни игри и сумо на сутрешната киокушин тренировка в Камчия

Отборни игри и сумо на сутрешната киокушин тренировка в Камчия

Отборни игри и сумо на сутрешната киокушин тренировка в Камчия
0

С много усмивки и в приповдигнато настроение премина първото киокушин занимание от петия ден на провеждащия се в Камчия Международен летен лагер на KWU.

Ранната сесия, която започна в 7 сутринта, бе разделена на две групи – по-малката проведе тренировката на плажа на курортния комплекс, а другата се подготвяше на футболното игрище на спортния комплекс.

Сред присъстващите, които имаха задачата да водят тренировката, личаха имената на Шихан Рамил Габбасов и Шихан Андре Древняк.

Както обикновено, инструкторите започнаха тренировката със сериозна загрявка, която освежи и събуди всички присъстващи. Голямата група бе разделена на няколко по-малки сформирания според ранга и възрастта.

Много от групите заложиха на отборните игри, които освен че носеха забавление и настроение, бяха от полза и чисто кондинционно на малки и по-възрастни каратеки. Подрастващите, които все още прохождат в източното бойно изкуство, показаха умението освен да се забавляват, и да намират полезната част в заниманието.

На плажа пък тренировката се водеше от Сенсей Захари Дамянов и чешката бойна машина Ян Сокуп. Там след първоначалните упражнение, инструкторите имплементираха още едно древно японско изкуство в тренировките – сумо на пясък.

Това се прие с отворени обятия от участниците, някои от които показаха завидни умения в борбата.

Международният летен лагер по карате киокушин в Камчия е едно от най-мащабните в света на киокушин, като се организира от Българска карате киокушин федерация и Световния киокушин съюз. Тази година въпреки усложнената обстановка заради пандемията и COVID-19 рестрикциите се стекоха над 1200 участника от 29 държави.

Снимки: Студио „Леземанн“