Начало Киокушин Игри и много смях в сутрешната тренировка по карате в Камчия

Игри и много смях в сутрешната тренировка по карате в Камчия

Игри и много смях в сутрешната тренировка по карате в Камчия
0

С много настроение и игри премина сутрешната тренировка по киокушин в четвъртък от програмата на 15-ия Международен летен лагер в Камчия. Отново участниците бяха раздалени на десет по-големи групи, които бяха съобразени по степени и възраст, а една част се подготмяха на плажа.

Почти всички инструктори заложиха да продължителна загрявка и акцент върху детайлите в нея. Някои дори спазиха типично традиционния японски стил на загряване и упражненията продължиха повече от 40 минути. В тях имаше много подробни разяснения защо е важно да се изпълвяна по този начин.

В много от групите наблегнаха на игри в първото занимание за деня, което допринесе силно за приповдигнатото настроение и усмивките на бойците още в ранните часове. Смях и закачливи коментари се чуваха след края на всяка състезателна игра. Особено при най-малките, които правят първите си стъпки в карате, тренировката под форма на предизвикателства будеше голяма радост.

Международният летен лагер по карате киокушин в Камчия е едно от най-мащабните в света на киокушин, като се организира от Българска карате киокушин федерация и Световния киокушин съюз. Тази година въпреки усложнената обстановка заради пандемията и COVID-19 рестрикциите се стекоха над 1200 участника от 29 държави.

Снимки: Студио „Леземанн“