Начало ММА Грамадата „Руг Руг“ ще мери сили с майстор в бразилското джу джицу

Грамадата „Руг Руг“ ще мери сили с майстор в бразилското джу джицу

Грамадата „Руг Руг“ ще мери сили с майстор в бразилското джу джицу
0

Близо година след последния си мач под знамето на азиатсата верига „ONE“, състезателят в тежка категория Омар Кан отново ще стъпи в клетката.

Високият близо 193 см и тежащ около 120 килограма сенегалец, който е известен с прякора си „Руг Руг“, е шампион на страната си по борба. През 2019-та 30-годишният африканец сменя традиционните борби с ММА, където има три победи и една загуба.

Кан ще се изправи срещу един от най-титулуваните майстори на бразилското джу джицу Маркус „Бучеча“ Алмейда. Двамата ще премерят сили на 22-ри април, когато ще се проведе галавечерта „ONE: Reloaded“.

32-годишният бразилец е член на Залата на славата на Международната федерация по бразилксо джу джицу. Южоамериканецът има 13 златни медала от световни първенства и две титли от състезания на ADCC по специален хибриден правилник между граплинг и борба.

„Бучеча“ дебютира в ММА в края на миналата година и записа две победи чрез предаване на съперника. Двамата трябваше да се срещнат още през 2021-ва, но сблъсъкът бе отменен в последния момент.