Начало Борба Миглена Селишка с трето сребро от Европейско първенство

Миглена Селишка с трето сребро от Европейско първенство

Миглена Селишка с трето сребро от Европейско първенство
0

Националката на България в женската борба в категория до 50 килограма – Миглена Селишка, загуби финалната си схватка на Европейското първенство в Будапеща, Унгария.

Нашето момиче бе туширано от туркинята Евин Явуз и остана със сребърното отличие. Срещата за 26-годишната българка започна перфектно, записвайки бързи две точки на сметката си след бързо странично влизане в десния крак на туркинята.

Миглена продължи с атаката, но Явуз успя да контрира по чудесен начин и на свой ред записа две точки. Евин пое контрола и успя да прихване ръката на нашето момиче за нови две точки, а доминантната ѝ позиция на земята ѝ донесе победата чрез туш след по-малко от две минути борба.

Миглена, която игра на четвърти пореден финал на Европейско първенство, е златна медалистка от 2020 г. в Рим.

За съжаление Мария Оряшкова (76 кг) отново се размина с възможността да спечели първия си медал в борбата от голям международен турнир. Легендата ни в самбото, която е 6-кратна световна и 10-кратна европейска шампионка, остана на пето място в унгарската столица, след като загуби с 2:8 от представителката на домакините Бернадет Наги, която е шампионка на Европа при 23-годишните.

Снимки: БФ БОРБА, Start-photo.bg