Начало ММА Гвиана вече има боец в UFC

Гвиана вече има боец в UFC

Гвиана вече има боец в UFC
0

Карлстън Линдзи Харис е първият представител на Кооперативна република Гвиана (Гаяна) в най-известната ММА верига в света. Боецът, който е на 33 години има баланс от 15 победи и 4 загуби в професионалната си кариера в смесените бойни изкуства.

Харис е спечелил 8 срещи преди финалния гонг (4 с нокаут и 4 след събмишън). Състезава се в полусредна категория. 183-сантиметровият боец не започна по най-добрия начин кариерата си в ММА, допускайки 2 загуби в първите си три срещи при професионалистите.

Между 2012 и 2016 година Харис записа серия от седем поредни победи като тя беше спряна от Жулио Сезар Андраде на Watch Out Combat Show 43, което се състоя на 25 юни 2016 година.

Роденият в Скелдън боец се завърна на победния път още при следващото си влизане в клетката – успех над Уелингтън Висенте със събмишън за по-малко от 2 минути.

От тогава насам Харис записа още 5 успеха, включително 2 в Brave CF, и само 1 загуба. Гвианецът е и бивш шампион на Brave CF в полусредна категория.

се намира в серия от 3 поредни победи като и трите дойдоха преди края на втория рунд.

За последно той надделя над Сайгид Изагахмаев със събмишън във втория рунд на събитието ADW – UAE Warriors 15, провело се на 15 януари тази година. Този успех беше и „разковничето“ за договора, защото именно това събитие беше изгледано от президента на UFC Дейна Уайт. Той явно е останал много впечатлен от качествата на Харис.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".