Начало ММА „Имах само 75 долара в сметката си“. Oртега обмислял отказване през 2015-а.
0

„Имах само 75 долара в сметката си“. Oртега обмислял отказване през 2015-а.

„Имах само 75 долара в сметката си“. Oртега обмислял отказване през 2015-а.
0

Бившият претендент за титла в UFC Браян Ортега обмислял отказване от ММА през 2015-а. През тази година Ортега прие битка с Тиаго Таварес с кратко предизвестие. Той бе считан за аутсайдер в двубоя, но все пак извоюва победата. Американецът споделя, че тази победа е наклонила везните към това по-скоро да остане в спорта.

„Бях разорен. Използвах парите от тренировките, които водя, за да си платя наема и да издържам децата си. Започнах подготовка за двубой в UFC без никакви пари. Моят опонент беше трети дан черен колан по бразилско джу джицу, борец, тренираше муай тай в Пукет, а аз просто водех тренировки на полицаи. За мен това беше най-голямата ми битка. Пуснаха ме в клетката, за да ме убият.“, заяви боецът в категория „перо“ пред Barstool Sports.

В тази среща Ортега победи с ТКО в третия рунд .За победата си дой бе удостоен с бонус, а освен това споделя, че и за първи път са го поканили да говори на пресконференция след бойна галавечер.

„Наистина имах нужда от това. Щях да се откажа от спорта, ако бях загубил. Бях в етап от живота си, в който не правех никакви пари. Исках да си купя обувки, но не можех, защото в деня на битката имах едва 75 долара в сметката си. А имам две деца! Какво правех с живота си?! И за една вечер от 75 долара станаха 75 000.“, разказва с гордост Браян Ортега.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".