Начало ММА Дейна Уайт разбуни духовете в UFC с подарък за 250 000 долара

Дейна Уайт разбуни духовете в UFC с подарък за 250 000 долара

Дейна Уайт разбуни духовете в UFC с подарък за 250 000 долара
0

Вълната от недоволствие спрямо заплащането на ММА бойците в UFC напоследък набира все по-голяма сила. А Дейна Уайт не си помага особено. Той подари 250 000 $ на Кайл Форджърд от NELK boys за рождения му ден.

В дни, когато Франсис Нгану е в преговори с организацията относно подновяване на договора си, няколко други звезди се оттеглиха заради ниското заплащане, а Фелис Хериг обяви, че нейната OnlyFans страница ѝ помага за да се издържа финансово, Дейна Уайт показа колко щедър може да бъде към някои свои приятели.

„Чичо Дейна току що ми подари 250000$“

Въпросните NELK boys нашумяха с канала си в Ютуб, в който правеха скрита камера на различни хора. Популярността им ги сближи с президента на UFC и от известно време насам те са неотлъчно на най-добрите места на големите мачове. Именно техен репортер беше нашамарен от Нейт Диаз на UFC 276.

Действията на Уайт отприщиха недоволството на редица ММА състезатели като се започна с Люис Смолка, който предложи да се създаде професионален съюз за правата на бойците. Бен Дейвис качи снимка в Туитър канала си:

Как UFC боец гледа, когато Дейна Уайт даде 250 000$ на произволен Ютубър

Журналистът Джон Наш се възмути с думите:

„ММА състезателите трябва да се гордеят, че финансират подобни подаръци.“

Разбира се в мрежата се видяха и много противоположни мнения, относно постъпката на Уайт. Още по-разбираемо, всички те идваха от хора, които никога не са се били професионално..