Начало Бокс Официално: Лопес се завръща на ринга през август

Официално: Лопес се завръща на ринга през август

Официално: Лопес се завръща на ринга през август
0

Боксовата супер-звезда Теофимо Лопес има дата за дебюта си в категория „супер-лека“. Той ще премери сили с Педро Кампа на 13-и август в „Worlds Las Vegas Resorts“ в Лас Вегас, Невада.

Лопес, който има една загуба в седемнайсет професионални двубоя, за първи път ще стъпи в тегловата дивизия до 63 килограма. Миналият ноември той загуби обединените си титли в „лека “ категория срещу Джордж Камбосос и оттогава не е стъпвал на професионалния ринг. Лопес претърпя операции и на двата си лакътя, а най-притеснителни се оказаха дихателните му проблеми, които всъщност бяха и причината за отсъствието му в залата.

„Благодарен съм, че отново ще се бия. Търся си двубой още от последната ми среща. Имах доста усложнения, но гледам напред към бъдещето към по-големи и по-добри неща. Тук съм, за да превзема и тази категория. Както винаги, искам да вкарам вълнение в спорта. Не бихте искали да пропуснете двубоя ми!“, каза Лопес пред американски медии.

Неговият опонент Педро Кампа (31-1-1) e мексикански състезател, който никога не се е бил извън родната си държава. Най-големите му мачове всъщност така и не се случват. Първо през 2019г. той се оттегля от мач с Маурис Хукър заради контузия, а през 2021г. целият му отбор се разболя от коронавирус и така мачът му с Ейдриън Броунър също пропадна.

„Камбосос е невероятен боец. Ще покажа всичко, което съм научил от невероятния треньор Мани Робълс. Тренирахме здраво в Южна Калифорния и се подготвяхме за най-добрата версия на Теофимо Лопес. Вярвам, че мога да съм сила, с която трябва да се съобразяват в тази категория“, заяви пък Кампа.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".