Начало ММА UFC предлагат повече пари на Нейт Диаз, той не иска да се бие
0

UFC предлагат повече пари на Нейт Диаз, той не иска да се бие

UFC предлагат повече пари на Нейт Диаз, той не иска да се бие
0

MMA звездата Нейт Диаз е категоричен, че не иска да се бие повече за UFC. Боецът от Стоктън, Калифорния има само един оставащ двубой от настоящия си договор с най-елитната ММА верига в света и не планира да подновява договора си. Освен това, не планира и да изиграе последната си задължителна битка.

„Целта ми е да прекратя договора си, а те се опитват да ме забавят и да ме държат. Направих каквото мога. Никога не съм искал толкова много битки през живора си. Когато се опитвам да ги направя, те не ми дават да си изпълня договора“, заяви по-малкият от братята Диаз пред The MMA Hour.

Според Диаз UFC са му предлагали повече пари с всяка оферта за нов договор, но той не се интересува от парите и вече просто иска да напусне организацията.

„За последните шест-седем месеца, когато поискам двубой, те ми предлагат повече пари. В този етап от кариерата ми не искам повече пари. Искам да се отделя. Всички, с които искам да се бия, са използвани. „Лека“ и „полусредна“ са „рециклирани“ категории. Всички там са „рециклирани“. Мисля, че към момента няма стойностни опоненти за мен, затова искам да се отделя от всичко това. Когато времето е правилно и има нова група от бойци, които правят нещо добро, тогава ще се завърна. Не мисля, че имам какво повече да правя в UFC. Готов съм да продължа“, категоричен е Нейт.

Нейт има едва три победи в последните си седем срещи. В последната си битка през юни, 2021-а загуби със съдийско решение след пет рунда игра срещу претендента в дивизията до 77 килограма Леон Едуардс.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".