Начало ММА Ислам Махачев иска да завоюва златото в полусредна категория след като защити титлата си

Ислам Махачев иска да завоюва златото в полусредна категория след като защити титлата си

Ислам Махачев иска да завоюва златото в полусредна категория след като защити титлата си
0

Шампионът на UFC в лека категория Ислам Махачев трябва да защити титлата си срещу познат противник на UFC 294 на 21 октомври и би искал да се бори за титлата в полусредна категория с победа.

Махачев (24-1) се изправя срещу бившия шампион Чарлс Оливейра (34-9) в главното събитие на UFC 294 в Абу Даби, докато шампионът на UFC в полусредна категория Леон Едуардс ще се срещне с Колби Ковингтън на UFC 296 през декември. Махачев, който ESPN класира като боец ​​номер 2 в света на паунд за паунд , каза пред ESPN, че би искал да се изправи срещу победителя, особено след като UFC даде шанс на шампиона в категория „перо“ Александър Волкановски да се изправи срещу него през февруари. Махачев спечели със съдийско решение.

Не знам какво е планирал UFC, но моята мечтана битка е за втория пояс“, каза Махачев пред ESPN. „Разбира се, аз съм под договор, така че каквото и да каже UFC, аз ще се бия, няма проблем. Но Едуардс срещу Колби, наистина вярвам, че мога да победя победителя. Гледам техните умения и това, което имат като шампион и познавам уменията си. Ще бъде добра битка. Не казвам, че ще ги победя лесно. Ще бъде трудна, трудна битка срещу голям човек. Но вярвам, че мога да ги завърша.“