Начало ММА Историята на Еди Алварес и как се разминава със смъртта

Историята на Еди Алварес и как се разминава със смъртта

Историята на Еди Алварес и как се разминава със смъртта
0

Популярният ММА боец Еди Алварес живее втори живот. Преди 13 години бившият шампион на UFC в лека категория се разминава със смъртта.

Преди да стигнем до тази любопитна и драматична история, нека проследим неговия път в спорта. А той е любопитен.

Еди Алварес е роден на 11-ти януари 1984 година във Филаделфия, САЩ. Започва да се занимава с борба и бокс от ранни детски години. В гимназията включва към спортуването си бягане и американски футбол. Голямата му страст обаче си остава борбата. И въпреки че има всички данни да стане голям шампион, както и да участва на световни, а защо не и олимпийски турнири, той взима друго решение. Още като тийндежър се насочва към ММА.

Дебютира на 19 години. Алварес твърди, че има над 100 неофициални двубоя преди да стартира професионалната си кариера през 2006 г. За тези битки той е получавал жълти стотинки. Това налагало да има друга работа, с която да си изкарва прехраната. Така през деня ходел на работа, а вечер на тренировки.

Стартът му в професионалния ММА е повече от успешен – със серия от 8-0. Шест от победите си той печели с нокаут. Представянето му бързо приковава погледите към него и Еди е забелязан от BodogFIGHT. Сключва изгоден договор за времето – 30 000 долара за всеки свой мач.

Още в първия си двубой в BodogFIGHT той става шампион в полутежка категория, като нокаутира Аарон Райли. Галата е във Ванкувър. След това Алварес отива в Коста Рика, за да победи известния боец Скот Хенце – следва нов успех с технически нокаут. На 14 април 2007 г. Алварес трябваше да защити титлата си в среща срещу Ник Томпсън в Ледения дворец на Санкт Петербург. Това беше много мощна карта с участието на братята Емелианенко, Андрей Семенов, Роман Зенцов и Амар Сулоев. Алварес се проваля в този двубой, като съперникът му го нокаутира във 2-ия рунд.

Снимка: БТА

Един от партньорите във веригата е руски мафиот. Точно той организирал след всяка от галите парти на яхтата си. Еди Алварес присъства на едно от тях. По време на купона мъж ударя едно от ринг-момичета. Това ядосва Еди и той го нокаутира. Оказва се, че този човек  е гангстер, чийто шеф е домакинът на партито.

Мафиотите започват да се чудят какво да правят с Еди. Според един от слуховете – решават да не го закачат. Според друг, обаче, предприемат все пак действия. Връщайки се на сушата, го откарват в гора и го водят в близост до голям изкоп. Вкарват го вътре и го сплашват, че ще го заровят жив. Не е ясно какво точно се случва, но в крайна сметка Еди се прибира в дома си жив и здрав.