Начало ММА Изтече комуникация с обиди и заплахи между Уайт и Фертита за Джон Джоунс и Марк Хънт

Изтече комуникация с обиди и заплахи между Уайт и Фертита за Джон Джоунс и Марк Хънт

Изтече комуникация с обиди и заплахи между Уайт и Фертита за Джон Джоунс и Марк Хънт
0

Дейна Уайт и Лоренцо Фертита изглежда са застрашени от сериозни последствия в делата срещу UFC, където са обвинени в неправомерни действия срещу свои служители. Bloody Elbow публикува извадка от чатове между двама от големите босове в организацията, датиращи от 2014 г. Там те използват обиди и заплахи по адрес на две от звездите в клетката по онова време – Джон Джоунс и Марк Хънт.

Хънт е определен за „глупак“ и „шибаняк“ от двамата ръководители и дори Уайт пише в едно от съобщенията си, че „трябва да го заровят“. В последствие пред съда обяснява, че това е евфемизъм за „даване на съд“.

Джоунс пък бива определен за „боклук“ и в разговора им се твърди, че UFC може да мине и без него, когато е направен опит, за да му бъдат извити ръцете при опита за организацията на реванш с Александър Густавсон. „Боунс“ обаче настоява за среща с Даниел Кормие, а това не се харесва на организаторите.

В първоначалните си показания Дейна Уайт отрича за провеждането на подобни разговори с Лоренцо Фертита. Чатовете обаче биват представени за доказателства, а днес те са обществено достъпни поради широкия обществен интерес от делото срещу водещата MMA организация в света.